Премиерът Джонсън затяга мерките в района на Манчестър

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е обяви вчера, че ще наложи по-строги ограничения върху района на град Манчестър в Северна Англия, въпреки че не успя да постигне договореност за финансова подкрепа с местните лидери, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16020

Великобритания - най-тежко пострадалата европейска държава през пандемията от Ковид-19 с близо 44 000 починали, сега преживява втора вълна на болестта и вчера регистрира 21 331 нови случаи и 241 починали.

Джонсън устоява на натиска за налагане на втора национална карантина, опасявайки се от катастрофални икономически последици и вместо това се стреми да приложи локализирана стратегия за налагане на ограничения в огнища на зараза.

Срещу плана се обявиха лидери от Северна Англия, където са концентрирани най-сериозните от най-новите огнища на коронавирус.

Според местните власти, правителството не им осигурява достатъчно финансова подкрепя, за да се справят с по-строгите ограничения.

Джонсън едностранно наложи ограничения, които включват затваряне на пъбове, които не сервират храна, и предписание да не се пътува от и до региона, след като преговорите с местните лидери за доброволни мерки се провалиха.

"Тази вече, след като се запознах с предоставените ми данни, обявявам, че районът на Манчестър преминава към равнище на много висока тревога", заяви Джонсън на пресконференция. Той уточни, че ограниченията влизат в сила в петък и изрази съжаление за провала на преговорите. "Бихме имали по-добър шанс да победим вируса, ако работим заедно", заяви британският премиер.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16020

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.21 | 18:46
    eto vi po 8 paunda za mandja i da ste siti
  2. 2020.10.21 | 10:49
    Нали нямаше нищо страшно в тоя вирус? Няма ли кой да му извади изказванията от преди половин година на тоя и да го шамароса с тях в лицето.
  3. 2020.10.21 | 08:16
    Какви са тези ЧЕРНИ маски???Черни мутри!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет