Лейди Ди: Мъжът ми не става за крал

Моят съпруг принц Чарлз не става за крал, това е казала покойната британска принцеса Даяна Спенсър (Лейди Ди), написа лондонският вестник Сън.

Изданието се е позовало на части от нов документален филм, разказващ за отношенията между Даяна и принц Чарлз и чиято премиера се очаквала в следващите месеци.

Лейди Ди през 1995 г. в интервю е заявила, че нейният мъж не е бил годен да управлява Обединеното кралство и неговите владения, разпръснати по цял свят. "Той няма да може да се справи с тази задача. Заради това би било по-добре той да се откаже от титлата принц на Уелс в полза на сина ни Уилям", е казала тя пред журналист от Би Би Си.

Говорейки за брака си, Даяна Спенсър, го е описала с две думи: Ежедневен Ад.

Интервюто е било дадено малко след като в британски и световни медии се е появила информация за извънбрачната връзка на Чарлз с Камила Паркър-Боулс. Първоначално наследникът на короната на Великобритания е отричал да има интимни отношения с тази жена, но по-късно е признал за връзката си.

Елизабет II е предложила официално Даяна и Чарлз да се разведат и официалният край на техния почти петнадесетгодишен брак е бил сложен през 1996 г.

Лейди Даяна е загинала на 31 август 1997 г. в Париж в автомобилна катастрофа при опит да се отърве от фотографи, преследващи нея и нейния любовник - арабския милиардер Доди ал Файед.

Монтират статуя на принцеса Даяна в двореца Кенсингтън

Принцът на Уелс е титла, давана от ХIII век на първородните синове на английските, а по-късно и британските монарси.

Според легендата английския крал  Едуард I е обещал на завладените келти в Уелс да бъдат управлявани от човек, който не говори английски и обявил за принц на Уелс новородения си син (бъдещия крал Едуард II).

 

Коментари

 1. 2020.10.21 | 14:03
  та то се вижда че принц уйлям ще управлява след кралицата да е жива още дълги годинита
 2. 2020.10.21 | 14:00
  ДАЯНА е явление и беше убита 3месеца след смъртта на майка тереза защото трябваше да наследи и контролира фонд на ЮНЕСКО от 2 милиарда длр парите изчезнаха та затова я убиха и на толкова й е оценена главата а драскащите тук колко имат в банката или само си чешат езиците и топките
 3. 2020.10.20 | 15:36
  значи точно него трябва да сложат.
 4. 2020.10.20 | 11:57
  А ти за какво ставаш ? Тъпа КУ..РВА,английска крава която е ходила да се е.б.е с араби и цигани по Франция докато е била взета за жена в кралското семейство.Добре че пукна та да не срамиш повече кралския двор--КУ..РВА
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет