Маската става задължителна в Букурещ

Присъствените учебни занятия в Букурещ се прекратяват от утре, а носенето на маска става задължително във всички обществени пространства на открито и закрито, съобщи говорителят на префектурата Мариана Станку-Ципишка, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15926

Тя уточни, че се забранява дейността на кината, театрите и концертните зали, както и на ресторантите на закрито, с изключение на тези в хотелите и пансионите, които имат право да обслужват само настанените гости. Остава разрешена дейността в откритите пространства на ресторантите и кафенетата.

Леглата в болниците в Румъния не стигат

От утре се забранява също дейността на игралните зали в румънската столица, посочи още говорителят на префектурата. Мерките, които влизат в 0.00 часа на 20 октомври, ще бъдат валидни за срок от 14 дни.

Днес се състоя заседание на Общинския комитет за извънредни ситуации в Букурещ, след като в румънската столица бе прехвърлен прагът от три случая на COVID-19 на 1000 души население.

През последното денонощие в Букурещ бяха регистрирани 581 нови случая на COVID-19, като нивото на заболеваемост достигна 3,19 на хиляда души. В страната през последните 24 часа бяха потвърдени 2466 нови случая при направени 8040 теста. 59 души са починали, а 757 се намират в интензивни отделения.

От началото на пандемията в Румъния са регистрирани 182 854 случая на COVID-19 и 5931 смъртни случая.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15926

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет