Бившият британски премиер Тони Блеър нарушил карантината си

Бившият британски премиер Тони Блеър е нарушил ограниченията, наложени заради КОВИД-19 в Обединеното кралство, като не е спазил изискването да се самоизолира за 14 дни след двудневно пътуване до САЩ миналия месец, разкрива в. "Сънди телеграф", цитиран от Ройтерс.

Вестникът разполага със снимки, показващи Блеър да излиза от лондонски ресторант 10 дни след завръщането си от Вашингтон. "Сънди телеграф" е научил, че Блеър, премиер от 1997 до 2007 г., поискал от Уайтхол специално разрешение да избегне задължителния 14-дневен период на изолация, но не му било издадено формалното писмо, което да му позволи изключение от правилата.

Русия: Великобритания води кампания за дискредитиране на страната ни

Блеър беше във Вашингтон за церемонията в Белия дом, на която Израел подписа споразумения за официални отношения с Бахрейн и Обединените арабски емирства.

Според говорител на Блеър, цитиран от вестника, той е бил поканен на "дипломатическата конференция" от американското правителство заради ролята му за сключването на сделката и не е изложил на риск никого, понеже бил тестван преди заминаването си, при пристигането в Белия дом и отново няколко пъти след завръщането във Великобритания.

Късно снощи министерство на здравеопазването и социалните грижи съобщи, че е дадено разрешение на британската полиция за достъп до данни за лица, на които е било разпоредено да се самоизолират по силата на правителствената система за тестуване и проследяване на контактите, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Коментари

  1. 2020.10.18 | 12:42
    След този не мислех че Англия ще искарат послаб политик но те счупиха тъпомера Камеран след него крокодила гена сега и Борис Джонсън Англия не върви на добре
  2. 2020.10.18 | 08:11
    Така трябва да са облечени всички до един, ха ха ха ха ха Ако има пандемия, половината Индия да я нямаше досега, защото хигиената им е на много ниско ниво!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет