Как германците се справят със строите епидемични мерки?

Над две трети от германците са доволни от справянето на федералното правителство с пандемията от коронавируса, според анкета на института за изследване на общественото мнение "Кантар" (Kantar), извършена на 15 октомври по поръчка на в. "Билд ам зонтаг", предаде ДПА, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13894

Около 68 процента от запитаните оценяват управлението на пандемията като "по-скоро добро", показват резултатите, публикувани днес. Според 27 на сто реакцията е "по-скоро лоша", а 4 процента са отговорили "не знам". Относно задължението да се носят маски на всички обществени места в рисковите зони, когато не е възможно да се спазва социална дистанция, 89 процента заявяват, че мярката е правилна, 10 процента - че е погрешна, а 1 процент от анкетираните нямат мнение.

Европа прехвърли прага от 150 000 нови случая на коронавирус на ден

Ограничаването на частните празненства до 10 участници от максимум две домакинства в рисковите зони се смята за правилно от 74 процента от анкетираните и погрешно от 22 процента, а 4 процента са отговорили, че "не знаят".

70 на сто от анкетираните подкрепят вечерен час в заведенията и пълна забрана на продажбата на алкохол след 23,00 ч. в рисковите зони, 27 процента отхвърлят тези мерки и 3 процента не са сигурни.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13894

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.18 | 12:58
    Германия е болна и комплексирана ... безвъзвратно повредена държава с над 30% от населението всякаква изззмметт от близкия изток , Африка и други екзотични дестинации ... Пример как съвременния ултра либерализъм и глобализъм унищожава една велика нация !
  2. 2020.10.18 | 07:17
    koi merki?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет