Германският президент е под карантина след положителен тест за коронавирус на негов охранител

  • 17 октомври 2020 17:30

  • 624
  • 1
 Германският президент е под карантина след положителен тест за коронавирус на негов охранител
© Getty Images

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер, чиито функции в страната са само представителни, се е поставил под карантина днес след положителен тест за коронавирус на негов охранител, съобщи един от президентските говорители, цитиран от Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Заразеният е служител в командването на Федералната криминална служба и е едно от контактните лица от първа степен на 64-годишния президент.

Щайнмайер е бил в контакт с това лице в продължение на няколко дни миналата седмица, уточни неговият кабинет. Президентът си е направил тест за Ковид-19 и чака резултат.

В края на март германската канцлерка Ангела Меркел също се постави под карантина за близо две седмици като предпазна мярка, след като е била в контакт със заразен лекар. За този период тя си направи три теста за коронавирус и всичките се оказаха отрицателни.

По програма Щайнмайер трябваше утре да връчи Наградата за мир на германските книгоиздатели по случай закриването на Панаира на книгата във Франкфурт.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
624 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.10.17 | 17:54

1
hei germancite gledaite da ne izpusnete slugata na hermafrodita merkel tce shte vzeme da spre pritoka na arabski manafi i vashi ubiici,.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини