Словакия отчете втория най-висок брой новозаразени с коронавирус за денонощие

  • 17 октомври 2020 15:18

  • 792
  • 0
Словакия отчете втория най-висок брой новозаразени с коронавирус за денонощие
© Getty Images

Словакия отчете втория най-висок брой на новозаразени с коронавирус за едно денонощие, на фона на втората вълна от Ковид-19, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на здравеопазването.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Единадесет души са починали от болестта вчера - рекорден брой за 24 часа, съобщи днес ведомството. Още шестима души са починали днес, като общо смъртните случаи достигат 88.

В четвъртък бяха отчетени рекордните 2000 новозаразени, а в петък е имало 1968 нови случая на Ковид-19.

Словакия премина през първата вълна от пандемията с едно от най-ниските равнища на заразени с коронавирус, но броят на новите случаи този месец рязко се увеличи.

Пред последните 14 дни са отчетени 269 случая на 100 000 души, като по този показател страната е на девето място в Европа по данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Словашкият премиер Игор Матович каза днес, че правителството е поръчало 13 милиона т.нар.антигенни тестове, които дават по-бързо резултатите, но не са толкова точни като стандартните Пи Си Ар тестове. Властите планират повсеместно тестване в страната.

Словакия избягва повторни всеобхватни ограничителни мерки, каквито наложи по-рано тази година, но ресторантите ще могат да предлага само храна за вкъщи, разширени са правилата за задължително носене на маски, гимназиите преминават на дистанционно обучение, ограничават се събиранията, а различни обществени места отново се затварят.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини