Преговорите за Brexit продължат до 31 декември

  • 16 октомври 2020 06:40

  • 834
  • 0
© Pixabay

Лидерите на страните от Европейския съюз се споразумяха да продължат преговорите с Великобритания за ново търговско споразумение и през идните седмици, но не по-късно от 31 декември.

27-те обаче засилват подготовката си за Brexit без сделка, пояснява Нова телевизия.

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, чиято страна е ротационен председател на Евросъюза, съобщи за известно раздвижване в разговорите. Преходният период след развода ще приключи на 31 декември 2020 година.

Заседанието на Европейския съвет ще продължи тази сутрин. През втория ден от срещата лидерите на 27-те ще обсъдят редица външнополитически въпроси.

„Напълно решени сме да постигнем честна сделка с Обединеното кралство. Ще направим всичко, каквото можем, но не на всяка цена. С моя екип ще продължим интензивните разговори през следващите седмици. Нашите позиции бяха кристално ясни от първия ден на преговорите: ако Великобритания иска достъп до нашия пазар от 450 милиона души трябва да има свободна и честна конкуренция”, заяви Мишел Барние - главен преговарящ на ЕС за Brexit.

 

Мишел: Международният образ на Великобритания ще пострада, ако не се спазват споразуменията с ЕС

Последвайте канала на

Novini.bg
834 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини