Италия регистрира нов дневен рекорд по заразени с коронавирус

  • 15 октомври 2020 20:22

  • 2459
  • 0
Италия регистрира нов дневен рекорд по заразени с коронавирус
© Getty Images/Guliver (архив)

Италия регистрира 8804 новозаразени с коронавируса през изминалото денонощие, с което счупи рекорда от предишния ден, когато техният брой бе 7332 - увеличение с почти 1500, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Починалите за денонощието са 83 - също значителен ръст от предишния ден (43), но все още далече от мрачните рекорди в разгара на първата вълна на пандемията през март и април, когато бе отбелязан дневен пик от над 900 смъртни случая.

Италия наложи забрана на частните партита, баровете и ресторантите ще затварят по-рано заради втората вълна на COVID-19

Стабилно нараства и броят на нуждаещите се от интензивни грижи в болниците - 586 днес срещу 539 в сряда, докато през втората половина на юли той бе на ниски равнища от около 40, цитира БТА.

Италия бе първата тежко засегната от пандемията страна в Европа и е втора след Великобритания по смъртни случаи - с 36 372 починали от коронавируса и последствията му.

Италия втвърдява мерките срещу коронавируса

Благодарение на една от най-стриктните карантини, познати в света досега, правителството успя да постави заразата под контрол до лятото, но заразените отново скочиха рязко през последните няколко седмици.

Новозаразените дневно все още са значително по-малко, отколкото във Франция, Испания и Великобритания.

Италианските власти се опитват да повишат капацитета си за тестиране и се оплакват от дълги опашки пред центровете за тестване за вируса. Днес бе регистриран нов рекорд по брой на извършени тестове за 24 часа - общо 162 932 в цялата страна.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
2459 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини