Французите ще попълват разрешения за излизане по време на полицейския час

  • 15 октомври 2020 17:41

  • 499
  • 2
Французите ще попълват разрешения за излизане по време на полицейския час
© pixabay

Гражданите на деветте френски града, където е въведен полицейски час от 21 до 6 ч. местно време заради коронавируса, ще могат да напускат домовете си в тези часове за ходене на работа или за предварително резервирани пътувания, ако покажат специално попълнени документи, които им разрешават това, съобщи френският премиер Жан Кастекс, цитиран от световните агенции и БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Формулярите за тези документи ще са достъпни на сайта на правителството. Отделно са нужни и удостоверения от работодателя или друг тип документи, доказващи неотложен повод за излизане навън след полицейския час.

Франция въвежда вечерен час в Париж

Изключения ще се правят и за хора, които отиват на лекар, помагат на хора с ограничени възможности, пристигат в града с късен полет или влак или разхождат домашни любимци.

На пресконференция Кастекс съобщи още, че на ресторантите ще бъде позволено да доставят храна по домовете по време на полицейския час, който обхваща около 20 милиона души и е предвидено да продължи най-малко четири седмици. Вътрешният министър Жералд Дарманен заяви, че 12 000 полицаи ще следят за спазването на полицейския час. Той добави, че полицията няма да налага спазване на правилото за събиране на не повече от шест души при частни прояви.

Глобата за нарушение на полицейския час ще е 135 евро. След три нарушения глобата скача на 3500 евро и е възможно и осъждане на затвор до 6 месеца. Финансовият министър Брюно Льо Мер каза, че пострадалата от пандемията хотелиерска индустрия на Франция ще получи всичката възможна помощ, за да оцелее от полицейския час в Париж и други осем града.

Льо Мер съобщи, че държавно гарантираните заеми, които вече са въведени за засегнати от Ковид-19 ще бъдат удължени с шест месеца до юни 2021 г.

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
499 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
klient

2020.10.15 | 18:09

2
skoro i v bg.
ne osvedomen

2020.10.15 | 18:08

1
ami sega

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини