Борис Джонсън изрази разочарование от недостатъчния напредък в преговорите с ЕС

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е заявил на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, че е разочарован от недостатъчния напредък в преговорите по Брекзит, съобщи кабинетът му, цитиран от световните агенции.

Премиерът отбеляза желанието за сключване на сделка, но изрази разочарованието си, че през последните две седмици не е постигнат достатъчен напредък, посочи пресцентърът след телефонния разговор на Джонсън с Фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в.

Джонсън е заявил, че ще очаква резултатите от Европейския съвет, който започва днес, допълва БТА.

Мишел съобщи с туит, че отново е оказал натиск за напредък на масата за преговори, а Фон дер Лайен подчерта, че все още предстои да бъде свършена много работа.

"ЕС работи по сделка, но не на всяка цена", допълни тя.

Коментари

  1. 2020.10.15 | 10:19
    Първият договор за сътрудничество който Великобритания подписа след Брекзит е с Украина. Да се надяваме че Кралството е направило своя верен избор.
  2. 2020.10.15 | 10:15
    Ако някой бави и затлачва процеса по финализиране на сделката - това е точно Великобритания. Ако някой отхвърля вече обсъдени и приети решения по договора - това е точно Великобритания. Ако някой създава спънки и проблеми в преговорите - това е точно Великобритания. Британците не разбраха че за тях повече отстъпки и привилегии няма да има. Ще бъдат в зоната на "Третите страни" и ще си сърбат попарата, която сами си надробиха.
  3. 2020.10.15 | 08:22
    Англичаните искат само да са извън ЕС, да не плащат членство и всички преимущества, които дава Съюзът да си останат. Харесва им хем да са извън, хем да са вътре.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет