Марк Рюте коментира строгите мерки в Нидерландия

  • 14 октомври 2020 08:35

  • 1888
  • 0
Марк Рюте коментира строгите мерки в Нидерландия
© Getty Images, архив

Правителството на Нидерландия реши да затвори от днес баровете и ресторантите в страната, предаде Асошиейтед прес. Това се прави в рамките на „частична карантина“, която засега ще трае поне 4 седмици, за да се овладее устойчивият ръст на броя на заразяванията, съобщи БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31562

Премиерът Марк Рюте посочи, че страната трябва да се приближи с една стъпка към пълна карантина, защото в противен случай болниците ще бъдат толкова претоварени, че хора с други спешни здравни проблеми няма да могат да получават лечение.

Обявените мерки не засягат образователната система по друг начин, освен че в учебните заведения се въвежда задължително носене на маски. В страната се забранява продажбата на алкохол след 20 часа, както и приемането на повече от трима гости в едно домакинствo на ден.

Ще се ограничи и общественият транспорт във възможно най-голяма степен.

През последните седмици Нидерландия е сред европейските страни с най-силно увеличение на броя на заразените. През последните седем дниновите случаи там са близо 44 хиляди при население от малко над 17 милиона души. Починалите за седмица са 150, а от началото на разпространението на заразата живота си са загубили общо 6 587 заразени с коронавирус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1888 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини