Атаката срещу Михаил Саакашвили инсценировка?

  • 13 октомври 2020 08:42

  • 600
  • 2
Атаката срещу Михаил Саакашвили инсценировка?
© Getty (архив)

Нападението над бившия грузински лидер Михаил Саакашвили в Атина вероятно е било инсценирано, предаде РИА Новости.

Според думите на директора на Института по стратегия и управление в Тбилиси Петър Мамрадзе самият политик е организирал побоя над него. "Аз познавам този човек от дърго време и заради това предполагам, че става дума за някакъв театър. Той иска да изглежда силен и да покаже на хората, че не се страхува от нищо. Много е вероятно "побоят" да е бил опит за вдиагне рейтинга", е коментирал събедникът на руската информационна агенция.

Както вече писахме, вчера младеж с качулка на главата се е нахвърлил върху Саакашвили, като го ударил няколко пъти по главата. При инцидента са пострадали още няколко души.

Михаил Саакашвили е пребит в Атина

Атаката е станала, докато политикът се е срещал със свои сънародници в гръцката столица. Въпреки нападението, той е провел кратък разговор с имигрантите.

Саакашвили е бил президент на Грузия от 2004 до 2013 г. След поражението на неговата партия Единно национално движение на изборите и изтичането на президентския му мандат той е напуснал страната си.

През последните години дейността на Саакашвили и неговите привърженици в Грузия са довели до няколко съдебни процеса. Към този момент той е получили ма две задочни присъди на общо шест години затвор и в съда се гледат още няколко дела срещу него.

Последвайте канала на

600 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Запознат

2020.10.13 | 13:33

2
Ами той е израснал в комунистическа държава.Всичките и МУРАФЕТИ са му известни.Още навремето Берия спечелва доверието на Сталин чрез уреден атентат. По време на лов се разнасят изстрели и Берия застава пред Сталин за да го предпази.Той и Райко Даскалов си устройва 4 атентата. Трите минават но на четвъртия го убиват.
тоя

2020.10.13 | 11:19

1
тоя къде не се осра. гринговците го бяха сложили и министър в украйна. и там се осра.

Добави коментар

Водещи новини