Мигранти избягаха от заключен камион в Германия

  • 10 октомври 2020 21:00

  • 1355
  • 2
Мигранти избягаха от заключен камион в Германия
© gettyimages (архив)

Мигранти, затворени в камион с много малко въздух за дишане, успяха да избягат, съобщи днес германската полиция, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1543

Мигрантската група пътувала в камиона върху стоката вътре само с 30 сантиметра дишащо пространство, уточни полицейски говорител. След като въздухът им свършил, един от тях се обадил на полицията от мобилен телефон. По-късно бил подаден сигнал, че хора са скочили от камион в зона за обслужване близо до град Хайлигенрот в Западна Германия. Когато полицията пристигнала на мястото, открила осем души без документи за самоличност, сред които един непълнолетен. Те казали, че идват от Еритрея и се опитват да стигнат до Великобритания.

Граничари хванаха шестима нелегални мигранти, натъпкани в камион

Полициите разпитали шофьора на камиона, заподозрян за контрабанда на хора. Той заявил, че камионът е натоварен в негово отсъствие в Нидерландия и по-късно заключил вратите от страх някой да не открадне товара, докато спи. Когато зареждал в Хайлигенрот, чул хората да чукат отзад и отворил вратите, след което седем-осем души изскочили. Започнато е наказателно производство за незаконно влизане без документи, а непълнолетният е предаден на службите за закрила на детето.

Влак в Босна и Херцеговина прегази двама мигранти

През последните години имаше няколко инцидента с десетки мигранти, задушаващи се в запечатани превозни средства, докато били превозвани контрабандно през Европа, припомня ДПА. През 2019 година 39 виетнамци загинаха в задната част на микробус във Великобритания, а през 2015 година 71 мигранти бяха намерени задушени в камион в Австрия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1355 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.10.11 | 06:13

2
s kvo tochno e zaluchil vratite,moje bi s mehanizma za zakluchvane
predpazliv

2020.10.10 | 21:20

1
tejka cena plashtat s jivota si

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини