Испанският премиер се прицели в осигуряването на 800 хил. работни места за три години

  • 07 октомври 2020 14:54

  • 300
  • 0
Испанският премиер се прицели в осигуряването на 800 хил. работни места за три години
© Getty Images (архив)

Министър-председателят на Испания Педро Санчес разкри днес на пресконференция т.нар. възстановителен план, чрез който правителството цели да стабилизира икономиката на страната след последствията от коронавируса. По думите на Санчес с този план ще започне "втората модернизация" на испанската икономика, която ще обхване следващите десет години.

,,Трябва да впрегнем цялата си енергия, на която сме способни, за да успеем'', подчерта Санчес и припомни тежките преговори, които е водило правителството с европейските институции и социалните партньори.

Той посочи финансовите средства в размер на 72 млрд. евро, които ще получи Испания от ЕС в периода от 2021 до 2023 г., след което отбеляза още, че в същия период ще бъдат разкрити най-малко 800 хиляди работни места. Санчес доплъни, че първите 27 млрд. евро се очаква да бъдат усвоени от еврофондовете през следващата година.

Новата карантина в Мадрид почти не се спазва

Накрая испанският премиер призова политическите сили в страна да бъдат единни в този труден за Кралството момент.

Не държа на сляпа подкрепа, но нека между партиите да има поне малко солидарност в името на общия ни интерес, посочи премиерът Санчес, цитиран от "Ел Паис".

Педро Санчес: Не само ние, целият свят закъсня с мерките срещу COVID-19

Въпреки планът за възстановяване на икономиката, по-голямата част от испанците настояват за оставката на правителството, тъй като според тях то се е провалило в мерките си срещу COVID-19.

Последвайте канала на

Novini.bg
300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини