Инжектираха погрешно дезинфектант на пациент в хърватска болница, той почина

Председателката на Управителния съвет на болницата в Чаковец, Северна Хърватия, Соня Тошич Гърлач заяви, че пациент на хемодиализа в тази болница е починал след като погрешно му е бил инжектиран дезинфектант, съобщи информационният сайт Индекс.

Преди това в хърватската общественост циркулираха различни информации за това как се е стигнало до смъртта на 62-годишния пациент по време на рутинна хемодиализа, информира БТА.

Болницата съобщи първо, че му е инжектирана грешна субстанция, а по-късно управителят на болницата Томислав Новиншчак каза, че медицинско средство е дадено на пациента интравенозно вместо да е приложено локално.

Попитана как е възможна такава грешка, д-р Тошич заяви, че дезинфектанти в болниците обичайно има на количките на медицинските сестри.

Грешка е възможна и за съжаление тя се случи, каза тя за Индекс.

Д-р Тошич добави, че се води вътрешно разследване, разговаряно е с всички участници в инцидента. Всичко ще се анализира, вътрешна комисия отново ще разговаря с всички, а след това ще дойде и инспекция от министерството, каза д-р Тошич.

Днес в болницата пристигнаха полиция и служители на държавната прокуратура. Взеха и документация, каза лекарката.

Тялото на 62-годишния мъж е откарано в Института по съдебна медицина и криминалистика в Загреб, където ще трябва да се установи от какво точно е починал.

Коментари

 1. 2020.10.01 | 11:40
  Ами които го е сложил сега и на него да сложат
  1. 2020.10.01 | 12:44
   Постъпката не може да бъде оправдана с нищо! Това е убийство. Един живот е отнет с лека ръка. Който не може да издържи напрежението в среда с високо натоварване - да ходи на магистралата - там е лесно и приятно! Виновникът заслужава да умре в същите мъки, кретен. Дано на теб ти го сложат в "кафявия хол" преди да издъхнеш с кеф.
  2. 2020.10.01 | 12:02
   Лесно ти е на теб ,щото си слагаш неща само в кафявия хол ,а от там нищо добро не излиза. Иди работи в среда с висока степен на отговорност ,да те видя швепсчо.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет