Португалската полиция нареди на служителите си да премахнат до 6 месеца расистките си татуировки

Португалската полиция нареди на служителите си да премахнат до 6 месеца всички татуировки с расистки символи или изрази, предаде Ройтерс.

Въвеждането на забраната съвпадна с нарастване на етническото напрежение в страната. Според изявлението на полицията са забранени "расистки, екстремистки или проповядващи насилие символи, думи или изображения". Забранява се и носенето на пръстени, гривни и обици с подобна символика.

Полицията не съобщи колко нейни служители ще бъдат засегнати, но в доклад на Съвета на Европа от 2018 г. се съобщава за множество тежки обвинения за расистко насилие, предявени срещу португалски полицаи. За последната година оплакванията до националната комисия срещу дискриминацията нараснаха с една четвърт.

Макрон се възмути от расистка обида към чернокожа депутатка

През август президентът президентът на Португалия Марселу Ребелу де Соуза обяви политика на "нулева толерантност" към расизма. Властите започнаха разследване, след като няколко души, включително двама чернокожи депутати, получиха по имейл заплахи, за които се смята, че са изпратени от крайнодясна група.

През октомври миналата година бившият футболен коментатор Андре Вентура спечели първото депутатско място, получавано крайната десница след края на диктатурата през 1974 година. Сега той се кандидатира и за президент, отбелязва БТА.

Коментари

  1. 2020.09.29 | 21:37
    Либерастите се окопитиха, надъхаха и на свой ред атакуват... войната която водят обаче е с предопределен край
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет