Германският външен министър призова към спиране на въоръжените сблъсъци в Нагорни Карабах

Германският министър на външните работи Хайко Маас призова незабавно да бъдат прекратени въоръжените сблъсъци в пламналия отново конфликт между Азербайджан и Армения за Нагорни Карабах, съобщава БТА.

Маас изрази безпокойство от възобновените масирани сблъсъци между тях и съобщенията за цивилни жертви и от двете страни: "Призовавам и двете страни в конфликта незабавно да прекратят всички въоръжени сблъсъци и особено обстрела на села и градове", каза той, цитиран от германското външно министерство.

Външните министри на Турция и Русия обсъдиха по телефона напрежението между Армения и Азербайджан

Конфликтът в Нагорни Карабах може да бъде решен единствено чрез преговори, подчерта Маас и добави, че Минската група на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа с тримата си съпредседатели - Франция, Русия и САЩ, е готова да допринесе за този процес.

Освен Азербайджан и Армения групата на ОССЕ включва Беларус, Германия, Италия, Швеция, Финландия и Турция.

Коментари

  1. 2020.09.27 | 19:15
    28 години умуваха тия от Минската група.Колко още години им трябва..280г. или 1000г.?? За да накарат Арменците да оставят на мира Н.карабах и не само този район ами въобще Азербаджан. Защото Арменците обсрелваха допреди няколко месеца съвсем различен район.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет