Дания удължава срока на ограниченията след нов COVID-ръст

Датските власти обявиха вчера, че мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса ще бъдат продължени заради нов рекорден брой на новите случаи за денонощие, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13724

Рестрикциите, въведени преди седмица, ще продължат до 18 октомври, вместо 4 октомври, съобщи здравният министър Магнус Хойнике. 

Дания налага нови ограничения заради коронавируса

Баровете и ресторантите ще продължат да затварят в 22,00 ч., а клиентите са длъжни да носят маски, ако не седят на маса. От днес частните събирания на обществени места се ограничават до 50 души, след като същият лимит неотдавна бе наложен за публичните събирания.

"Затягаме правилата за частните партита, за да можем да задържим отворени другите сектори от обществото колкото може повече", каза Хьонике. "Всеки четвърти от заразените е на възраст от 20 до 29 години. Нивото е твърде високо", добави той.

Дания потвърди вчера 678 нови инфекции за 24 часа, по данни на датския институт за обществено здравеопазване SSI - най-високият дневен ръст от февруари, предаде БТА.

По-високият капацитет за тестове отчасти обяснява числата, макар че датските власти изразиха тревога заради поредица локални огнища през последните седмици, особено в столицата.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13724

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет