Виктор Орбан изрази увереността си, че Доналд Тръмп ще бъде преизбран за президент на САЩ

Унгарският премиер Виктор Орбан изрази днес увереността си, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще бъде преизбран за американски президент на изборите през ноември, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Орбан изтъкна в интервю за Ройтерс, че не е правил планове за това как ще действа при евентуален друг развой на събитията. Нямам план Б, изтъкна унгарският лидер националист.

"Единствената причина, поради която стоя тук, след като съм прекарал над 30 години в политиката, е, че винаги вярвам в моя план А. С Тръмп имаме изключително добри отношения. Вероятно нивото на откритост, добро отношение и взаимопомощ ще бъдат по-ниски (ако спечели кандидатът на демократите Джо Байдън). Моята прогноза ще се осъществи. Тръмп ще спечели", каза Орбан.

Виктор Орбан се надява Доналд Тръмп да бъде преизбран за президент на САЩ

На въпрос как ще се отрази на Европейския съюз евентуалното преизбиране на Тръмп за президент на САЩ, Орбан заяви, че то ще бъде удар за хората, които възприемат ЕС като съюз, централно място в който заемат европейските институции.

"Ако разбирате Европейския съюз като централизирана власт", изградена върху институциите, "Тръмп не е най-добрият избор. Ако вярвате обаче, че ЕС не е нещо повече от общност, съставена от държавите членки, то Тръмп е добър вариант, ако не и най-добрият", заяви Орбан.
 

Коментари

 1. 2020.09.25 | 22:10
  Уважавам ОРБАН поради хиляди причини...НО за ТРЪМП не е прав....ТРЪМП е БОКЛУК...ДОКАЗАНА чифутска ОТРЕПКА....Дори НЕГЪРА Обама е десетки класи над Тръмп
 2. 2020.09.25 | 19:51
  Орбан е мъж на място ! Не е проста Тиква , не е крадец и лъжец ! Защитава унгарския народ и държава ! Работи и с Путин и с Тръмп в интерес на Унгария !
  1. 2020.09.25 | 20:09
   ОРБАН Е РУСКИ КАВАЛ.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет