Папата изрази съжаление пред Общото събрание на ООН за ерозията на мултилатерализма

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март изрази днес във видеообръщение пред Общото събрание на ООН съжаление за "ерозията на мултилатерализма" и призова да се сложи край на "климата на недоверие", съобщи БТА.

"Трябва да сложим край на сегашния климат на недоверие. Изправени сме пред ерозия на мултилатерализма и още по-лошото е, че това става в момент, в който се развиват нови военни технологии", каза той.

Папата призова ваксината срещу COVID-19 да достигне и до най-бедните страни

Без да посочва конкретни страни, папата призова за "облекчаване на международните санкции", които според него удрят на първо място обикновените хора. Франциск освен това каза, че най-бедните и най-слаби членове на обществото трябва да получат първи ваксина срещу коронавируса, съобщава БТА.

"Ако на някои трябва да бъде даден приоритет, нека това да бъдат най-бедните, най-уязвимите, онези, които често пъти са обект на дискриминация, защото те нямат нито власт, нито икономически ресурси", каза папата.

Над 150 ваксини са в процес на разработване в света. Около двайсет от тези ваксини се изпитват сега върху хора, като съвсем малко от тях са в последен етап на изпитанията.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет