Здравният министър на Испания с радикално предложение за Мадрид

След като по-рано през деня стана ясно, че местните власти в испанската столица ще разширят въведената частична карантина в 45 района на региона, считано от понеделник, здравният министър на Испания Салвадор Ия стигна по-далеч в желанието си да ограничи разпространението на коронавируса в Мадрид и околностите му.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14204

Според Ия мярката, предприета от регионалното правителство на Мадрид, няма да постигне очаквания ефект, поради което той предложи на местната управа да наложи цялостна карантина над испанската столица и нейните околности.

При хипотезата, че предложението му стане реалност, това би означавало под карантина да попаднат над 6,6 млн. испанци.

Той допълни още, че ограниченията по отношение на придвижването трябва да важат с пълна сила за всички области и общини на Общността.

Властите в област Мадрид разшириха частичната карантина и тя вече обхваща един милион жители

Заради новите правила, които ще влязат в сила точно в 00:00 часа на 28-и септември, понеделник, за 45 района на Мадрид, социалният живот на столичани до голяма степен ще се ограничи, тъй като тогава над 1 млн. жители няма да имат право да напускат домовете си без основателна причина, а градските градинки и паркове ще бъдат затворени, докато заведенията ще трябва да затварят точно в 22:00 часа. В същото време груповите събирания не трябва да превишават бройката от шестима души.

Мярката, влизаща в сила от понеделник, ще продължи 14 дни.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14204

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет