Ново рекордно ниво на заразени с COVID-19 във Великобритания

  • 25 септември 2020 09:34

  • 725
  • 1
Ново рекордно ниво на заразени с COVID-19 във Великобритания
© Getty Images/Guliver (Архив)

Във Великобритания за последното денонощие бе отчетен рекорден брой от 6 634 нови случаи на заразени с Covid-19, откакто започна масовото тестване. Починали са 40 души.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Пикът на пандемията във Великобритаин бе през април. Последва рязко намаляване на случаите на заразявания. От юли насам обаче кривата отново върви нагоре, за да се стигне до последното рекордно денонощие. Правителството оповести ново затягане на мерките, които влязоха в сила снощи.

Междувременно бе съобщено, че пристигащите във Великобритания от Дания, Словакия, Исландия и карибския остров Кюрасао от събота ще трябва да се самоизолират за 14 дни. В отговор на новите ограничения, засягащи работната сила, министърът на финансите Риши Сунак обяви нова схема в подкрепана трудоната заетост. Тя ще помогне на компаниите да наемат персонална съкратено работно време.

Новата схема, която не е толкова великодушна, заменя предишната, при която на пуснати в принудителен отпуск работници правителството изплащаше 80 процента от заплатите. Както заяви Сунак: „Не мога да спася всеки бизнес иливсяко работно място“. В Шотландия студентите бяха посъветвани да не ходят в пъбове, ресторанти или на парти през уикенда в опит да се обуздае пандемията.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
725 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ама

2020.09.25 | 10:20

1
Във всички държави сценарият е един и същи!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини