Белгия премахва забраната за пътуване до "червени" зони

  • 22 септември 2020 10:22

  • 568
  • 0
Белгия премахва забраната за пътуване до "червени" зони
© getty images

Министерството на външните работи на Белгия съобщи, че отпада забраната за пътуване до държави от т. нар. червени зони, където разпространението на Ковид-19 е опасно високо. В тази група държави от ЕС Белгия е поставила Андора, Австрия, Хърватия, Дания, Испания, Финландия, Франция, Унгария, Монако, Холандия, Чехия, Румъния, Великобритания и Швейцария.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Досега Белгия бе единствената държава от ЕС, която да налага забрана за пътувания до страни от червена зона. Определянето на страните от тази зона се извършва от белгийското външно министерство.

Белгия въведе ограничения за пътуващите от Северозападна България

От 25 септември министерството ще отправя строга препоръка до държавите, попаднали в този списък, да не се пътува. Белгийският външен министър Филип Гофен поясни, че промяната е свързана с намерението на страните от ЕС да уеднаквят мерките за пресичане на вътрешните европейски граници и целта да се ограничи разпространението на заразното заболяване. Наскоро ЕК предложи държавите от ЕС да използват общ списък на страните от "зелени", "оранжеви" и "червени" зони.

В Белгия до днес от COVID-19 са починали 9950 души, а броят на новозаразените продължава да нараства. По последни данни средно на ден се установяват по 1232 новозаразени (103 392 досега).

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини