Педро Санчес използва девиза на България, за да окуражи испанците

Испанският премиер Педро Санчес проведе среща с областния ръководител на Мадрид Исабел Диас Аюсо, за да обсъдят заедно предизвикателствата, пред които е изправена испанската столица в условията на пандемията от COVID-19. Срещата се проведе в офиса на Аюсо на площад "Пуерта дел Сол" в Мадрид.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13928

Срещата между двамата ръководители беше договорена още в края на миналата седмица, след като стана ясно, че местните власти ще затегнат мерките в столицата в опит да овладеят тежката ситуация с новозаразени с новия коронавирус. Въвеждането на нови епидемични мерки обаче не се хареса на голяма част от столичани, което доведе до известен хаос в обществото и до организирането на протести срещу новите рестрикции, включващи квартални карантини.

Протести в Мадрид срещу новите ограничения срещу разпространението на коронавируса

За да успокоят страстите, между Санчес и Аюсо бе договорена среща, която се проведе днес. Около час след нея източници до правителството и местната власт в Мадрид обявиха, че е било "постигнато споразумение", но какво точно - не беше уточнено.

Преди началото на официалната среща испанският премиер написа в т.нар. "Книга за откровения на Общността" окуражаващо послание до испанците и в частност до жителите на Мадрид, което завършва с думите "Съединението прави силата", информират испанските медии.

Въпросът относно налагането на общо или частично извънредно положение на територията на Мадрид не е бил дискутиран по време на срещата, а и, както информират местни агенции, "правителството на Санчес вече не е такъв поддръжник на такава идея, както допреди няколко седмици".

Жителите на Мадрид са в паника, властите ги призоваха за спокойствие

Припомняме, че от днес в редица райони на Мадрид и околностите влизат в сила нови мерки срещу разпространението на коронавируса, които ще засегнат над 850 хиляди души. Те няма да имат право да напускат кварталите си, освен за да отидат на работа, за обучение или на медицински преглед.

Влиза в сила карантината в част от Мадрид

Според испански анализатори срещата между премиера и областния управител на Мадрид е била най-вече с цел да се демонстрира ясно "пълната подкрепа" от страна на държавата спрямо мерките, предприемани от местната управа на Мадрид.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13928

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.09.21 | 19:14
  za evropa ispania e nomer 1 po broi zarazeni ; no tova e do nova godina posle e anglia ili severa
 2. 2020.09.21 | 19:13
  Плагиат безмозъчен.
 3. 2020.09.21 | 17:04
  В България никога не имало политическо съединение понеже винаги БКП е ръководната партия до ден днешен всички други партии в парламента са техни деца да имитират парламентарна република . Искам един депутат дами посочите без БКП ДС и милиционерска връзка . Едвали ще намерите такъв
 4. 2020.09.21 | 16:28
  АМчи нали носят маски що тай ва?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет