Ердоган внесе жалба против гръцки вестник, обидил го с псувня

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган внесе жалба против гръцки вестник, който излезе със заглавие, съдържащо псувня и обидни квалификации по негов адрес, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Ердоган е внесъл жалбата чрез адвоката си. В нея той обвинява собственика и няколко представители на висшето ръководство на в. "Димократия" в обида на президента.

Във внесения в съда текст се посочва, че обидните квалификации в публикацията свидетелстват за морално падение, а фактът, че те бяха посрещнати с мълчание от гръцката общественост е знак, че това морално падение не е ограничено единствено до някои маргинални кръгове.

Реджеп Ердоган нападна Макрон

Според жалбата публикуваните от "Димократия" обиди и псувни са насочени не само срещу личността на президента, но и срещу интересите на турския народ, които президентът решително преследва в Източното Средиземноморие и Егейско море.

В. "Димократия" публикува в петък материал, в чието заглавие препоръча на турски език на Ердоган да върви на майната си. Обидата беше преведена и на английски език /f**k off/ и стана причина посланикът на Гърция в Анкара да бъде привикан във външното министерство на Турция в петък, напомня "Катимерини".

Гръцкото правителство осъди оскърбителния език в публикацията, като заяви, че той противоречи на ценностите на гръцкия народ.

Коментари

  1. 2020.09.21 | 15:04
    Всички т@@@и са мега нагли.
  2. 2020.09.21 | 13:16
    и в кой съд е внесъл жалбата???
  3. 2020.09.21 | 12:30
    Не бива да се свързва и името на Ердоган с козички и неестествени за човека отношения с кози, тъй като той е чувствителен на тази тема и никой не бива да злоупотребява с нея! Това не е хубаво.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет