Тръмп обяви, че ще номинира жена за съдия във Върховния съд

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще номинира жена за овакантеното от кончината на Рут Гинсбърг място във Върховния съд, предадоха световните агенции. Той заяви това по време на предизборната проява в щата Северна Каролина.

Президентът добави, че ще обяви номинацията си идната седмица.

Ще предложа кандидатура следващата седмица. Това ще бъде жена. Мисля, че трябва да бъде жена, защото на мен наистина жените ми се нравят повече от мъжете, заяви Тръмп.

После той оправи въпрос към симпатизантите си: "Искате ли жена във Върховния съд?", на което те отвърнаха с гръмки викове, а когато той ги попита: "Или предпочитате да е мъж?", последва тишина.

Кончината на Гинсбърг донесе над 71 млн. долара на демократите в САЩ

На същата проява Тръмп на шега заяви, че може да подпише указ, че неговият съперник Джо Байдън не може да е президент, защото неговият дневен ред ще съсипе американската икономика и ще унищожи страната.

Американският президент сподели също, че Русия и Китай "завиждат" на САЩ заради оръжията, които страната притежава и които няма никой друг в света. В списъка на завистниците той постави и Северна Корея.

Коментари

  1. 2020.09.20 | 12:49
    Само защото е жена? Не трябва ли първо да се гледат професионалните и личностните качества на човек, преди да бъде назначен, а не расата или към кой от двата пола принадлежи?
    1. 2020.09.20 | 13:55
      При този случай не. Ако избере мъж подкупените американски медии ще го разнищят отново, че е Misogynist точно преди изборите.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет