Унгария удължава мораториума върху кредитните вноски до средата на 2021 г.

Унгария ще удължи мораториума върху вноските по кредитите за някои домакинства и компании до средата на 2021 година, съобщи Ройтерс.

Премиерът Виктор Орбан въведе мораториума за всички компании и частни кредитоискатели през март. Това бе една от ключовите мерки на правителството му срещу икономическите последици от коронавируса. Мораториумът трябваше да изтече в края на годината.

Във видео на официалната си страница във Фейсбук днес Орбан каза, че мораториумът ще бъде удължен с шест месеца за семействата с деца, пенсионерите, безработните и участващите в програми за обществено-полезен труд. Удължаването на мораториума до средата на 2021 г. ще се отнася също за тези компании, чийто приходи са спаднали с най-малко 25 процента.

Броят на заразените в Унгария нараства, властите затягат ограниченията

Правителството се подготвя да обяви още мерки за съживяване на растежа, след като икономиката отчете по-голям от очакваното спад през второто тримесечие, а перспективите за възстановяването догодина се влошават. Слабите перспективи пред икономиката представляват най-голямата заплата за националистическото управление на Орбан в момент, в който той се подготвя за парламентарните избори през първата половина на 2022 година.

Финансовият министър Михай Варга обясни в интервю, публикувано днес, че унгарската икономика трудно би могла да нарасне догодина, ако не бъде открита ваксина срещу коронавируса. 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет