Рекорден брой заразени с COVID-19 в Европа

Рекорден брой заразени с коронавирус в Европа. За една седмица са отчетени 300 000 случая. Това е повече от заразените в пика на пандемията в края на март.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13964

Редица държави обявиха нови карантинни мерки, като всички се опитват да избегнат пагубната за икономиката общонационална карантина, предаде Нова.

ЕП: Държавите членки трябва да хармонизират здравните оценки и мерките срещу пандемията

Англия въведе нови локални карантинни мерки днес. Специали правила влизат в сила в Северозапада, Мидландс и Западен Йоркшир. Медиите питат правителството колко близо е страната до пълна карантина.

"Общонационална забрана е най-крайната мярка. Както видяхме през пролетта, може да бъде приложена. Внимателно следим ситуацията. Виждате, че броят на случаите се увеличава. А за съжаление броят на приетите в болница се удвоява на всеки 8 дни", заяви британският здравен министър Мат Ханкок.

Рекорден брой заразени отчитат и във Франция. И там се опитват да се борят с явлението чрез локални забрани. От днес в Ница беше затегнат режимът. Преди това бяха Бордо и Марсилия.

Франция отново постави еднодневен рекорд от новозаразени с COVID-19

"Да, тревожим се. Не очаквахме това. Казваха, че младите в Марсилия няма от какво да се страхуват. Но ситуацията е сериозна и трябва да се пазим едни други", заяви живеещият в Марсилия Ален Кесари.

Испания и Чехия са другите големи огнища. Но ръст на броя на заразените отчитат в почти всяка страна в Европа. Това се случва преди очакваното от специалистите усложняване на ситуацията през есента. И на разпространението на заразата в световен мащаб.

СЗО: Заразяването с коронавируса в Европа е притеснително

Днес беше отчетено, че общият брой на случаите е преминал границата от 30 милиона.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13964

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.19 | 07:59
    С фалшивите тестове на китайците предполагам
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет