В Мадрид не си поплюват: затягат епидемичните мерки дори още повече

Местните власти в Мадрид са взели решение още от този уикенд в сила да влязат нови, по-строги епидемични мерки с цел ограничаването на разпространението на новия коронавирус. Новината, която изненада неприятно столичани, бе съобщена днес от заместник-съветника по регионалното здраве и борба срещу COVID-19 към Общината в Мадрид Антонио Сапатеро.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12521

Новите правила ще важат за всички и ще засегнат най-вече свободното движение, а районите, където бъде установено огнище на заразата, не е изключено да бъдат поставяни под карантина в зависимост от епидемиологичната ситуация.

Сапатеро аргументира решението на местната власт с обстоятелството, че новозаразените в Мадрид продължават да бележат "устойчив ръст", поради което е нужно да се обмислят и вземат "всякакви мерки".

Учениците в Испания - с различен цвят гривна или маска заради коронавируса

Очаква се през уикенда от местната власт да разяснят по-подробно какъв ще е списъкът с останалите рестрикции, тъй като по думите им гражданите "прекалено много са се отпуснали".

В края на изявлението си Сапатеро обяви, че ще настъпят и "някои ограничения" по отношение на свободното придвижване в испанската столица.

В испанската столица и нейните околности, където живеят 6,6 милиона души, са регистрирани близо една трета от новите случаи в страната, които изглежда се стабилизират на ниво от средно 8200 на денонощие през последната седмица. С общо над 600 000 регистрирани заразени и повече от 30 000 починали Испания е най-тежко засегната от коронавируса европейска държава. Според някои експерти сега страната преживява втора вълна на епидемията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12521

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.16 | 20:16
    Биковете им са по - умни ! Испански кретени !
    1. 2020.09.17 | 09:18
      Много си прост, ама мноого.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет