В Мадрид не си поплюват: затягат епидемичните мерки дори още повече

  • 16 септември 2020 15:03

  • 3460
  • 2
В Мадрид не си поплюват: затягат епидемичните мерки дори още повече
© Getty Images (архив)

Местните власти в Мадрид са взели решение още от този уикенд в сила да влязат нови, по-строги епидемични мерки с цел ограничаването на разпространението на новия коронавирус. Новината, която изненада неприятно столичани, бе съобщена днес от заместник-съветника по регионалното здраве и борба срещу COVID-19 към Общината в Мадрид Антонио Сапатеро.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Новите правила ще важат за всички и ще засегнат най-вече свободното движение, а районите, където бъде установено огнище на заразата, не е изключено да бъдат поставяни под карантина в зависимост от епидемиологичната ситуация.

Сапатеро аргументира решението на местната власт с обстоятелството, че новозаразените в Мадрид продължават да бележат "устойчив ръст", поради което е нужно да се обмислят и вземат "всякакви мерки".

Учениците в Испания - с различен цвят гривна или маска заради коронавируса

Очаква се през уикенда от местната власт да разяснят по-подробно какъв ще е списъкът с останалите рестрикции, тъй като по думите им гражданите "прекалено много са се отпуснали".

В края на изявлението си Сапатеро обяви, че ще настъпят и "някои ограничения" по отношение на свободното придвижване в испанската столица.

В испанската столица и нейните околности, където живеят 6,6 милиона души, са регистрирани близо една трета от новите случаи в страната, които изглежда се стабилизират на ниво от средно 8200 на денонощие през последната седмица. С общо над 600 000 регистрирани заразени и повече от 30 000 починали Испания е най-тежко засегната от коронавируса европейска държава. Според някои експерти сега страната преживява втора вълна на епидемията.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3460 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.09.16 | 20:16

1
Биковете им са по - умни ! Испански кретени !

2020.09.17 | 09:18

2
Много си прост, ама мноого.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини