Разкритикуваха Полша в ЕП заради състоянието на съдебната система и правата на ЛГБТ общността

  • 15 септември 2020 06:13

  • 672
  • 6
Разкритикуваха Полша в ЕП заради състоянието на съдебната система и правата на ЛГБТ общността
© Getty Images/Guliver (архив)

Полското правителство бе разкритикувано вчера в европарламента във връзка със състоянието на върховенството на правото в Полша и заради дискриминацията срещу представителите на ЛГБТ общността, предаде Асошиейтед прес.

Някои евродепутати предложиха Полша да бъде лишена от европейско финансиране заради политиките си по тези въпроси, предаде БТА.

Полският президент предупреди за опасността от империализма

Евродепутатите обсъдиха нов доклад за основните права на човека в Полша, подготвен от испанския евродепутат Хуан Фернандо Лопес Агилар, който е председател на комисията за граждански права.

Агилар заяви пред членовете на ЕП, че Полша изглежда се отдалечава от фундаменталните европейски ценности и заяви, че ситуацията в страната е "изключително тревожна". Докладът ще бъде подложен на гласуване в четвъртък, отбелязва Асошиейтед прес.

Полша неведнъж е ставала обект на критики в европарламента след идването на власт през 2015 г. на националистическата партия "Право и справедливост".

В повод за сериозни критики се превърна създаването на нов орган в полската съдебна система, чрез който правителството си гарантира възможността за широка намеса в съдебната система на страната.

Полската полиция задържа 48 души след протест на ЛГБТ общността

През последните месеци правата на хората от ЛГБТ общността са във фокуса на ЕП, след като полски политици окачествиха движението за повече права за представителите на тази общност като опасна "идеология", която застрашава традиционната идентичност на полската нация, която в своето мнозинство изповядва католицизма.

Радина Лазарова
672 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.09.15 | 10:34

6
И какво от това .Кучето си лае карванът си върви .Всички несгоди и неудачи в европейските страни идват от европата от чинивниците на високи заплати.
педал

2020.09.15 | 09:25

5
педалската история ще разтури тоя измисления съюз
Ало джен

2020.09.15 | 08:00

4
Аман от тия ненормални извратеняци

2020.09.15 | 07:57

3
Стига ни завирахте тези педали бе !!!! И ние имаме право да не ни занимавате я извратени изроди !
Обикновена Пунта Мара

2020.09.15 | 06:28

2
Разкритикуваха Полша или разкритикува ха И Полша, както България?!?!?!
Аман бе

2020.09.15 | 06:26

1
Аман от това Седерастко и лИзбо лоби! Стига с тези измислени права на ЛГБТ!

Добави коментар

Водещи новини