Силвио Берлускони излезе от болница след лечение на коронавирусна инфекция

  • 14 септември 2020 15:11

  • 938
  • 1
Силвио Берлускони излезе от болница след лечение на коронавирусна инфекция
© bulphoto (архив)

Бившият италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 беше изписан днес от болница след лечение на инфекция след заразяване с новия коронавирус, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Берлускони постъпи в болница "Сан Рафаеле" в град Милано на 3 септември с белодробна инфекция, причинена от коронавируса.

Берлускони: Боря се с "адска болест"

"Това беше тежко изпитание, може би най-опасното в живота ми, но с Божията помощ и благодарение на медиците от "Сан Рафаеле" успях да го преодолея", каза бившият италиански министър-председател в кратко изявление за журналистите пред болницата, като благодари на всички, които са били близо до него в този труден момент.

Берлускони напусна здравното заведение, облечен в безупречен костюм и с вратовръзка, като се движеше без чужда помощ. Гласът му обаче беше леко пресипнал.

Бившият италиански премиер призова своите сънародници да се отнасят сериозно към заразата и стриктно да спазват изискванията за носене на маска и физическо дистанциране, а също често да мият ръцете си. Специален призив той отправи към италианските ученици, милиони от които днес отново се върнаха в класните стаи - за първи път от началото на март.

На 2 септември Берлускони, който на 29-о число този месец навършва 84 години, съобщи, че е дал положителна проба за коронавируса. По-късно бе потвърдено, че са заразени три от неговите деца и новата му партньорка.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
938 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
........

2020.09.14 | 17:24

1
Аман от лъжи !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини