Испания съобщи за 4708 нови случаи на коронавируса

  • 12 септември 2020 06:13

  • 822
  • 0
Испания съобщи за 4708 нови случаи на коронавируса
© Unsplash

Испания съобщи за 4708 нови случая на коронавируса през последните 24 часа, с което общият брой на заразените в страната достигна 566 326 - най-високата цифра в Западна Европа, предаде Ройтерс.

Испания редовно обявява корекции на дневния брой случаи на заразяване. Последните числа са най-големите след края на строгата карантина през юни, но не достигат най-високите, обявени при ревизираните данни. Преди седмица беше съобщено за 4500 случая, но в рамките на същия ден данните бяха коригирани на над 11 000.

Испания регистрира вчера и 6 нови смъртни случаи, с която общият брой на жертвите на Ковид-19 достигна 29 747.

Началникът на испанския кризисен щаб за борба с коронавируса Фернандо Симон обаче заяви, че през последните дни изглежда има забавяне на темпото на заразяване в половината провинции на страната, затова Испания може да се надява на стабилизиране на броя на новите случаи.

Нови случаи са регистрирани по-често сред по-младите, които обикновено не показват симптоми благодарение на по-силната си имунна система.

Броят на жертвите се върна към равнищата от края на май, но остава далеч под върховете, достигнати през март и април, когато дневният брой на починалите често надхвърляше 800 души.
След отмяната на ограниченията върху придвижването и началото на масовите тестове в края на юни случаите на заразяване нараснаха от няколкостотин дневно на хиляди, задминавайки други тежко засегнати страни като Великобритания, Италия и Франция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
822 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини