Фон дер Лайен спешно изпраща гръцкия еврокомисар Схинас на остров Лесбос

  • 09 септември 2020 16:26

  • 559
  • 1
Фон дер Лайен спешно изпраща гръцкия еврокомисар Схинас на остров Лесбос
© Getty Images/Guliver

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи днес, че е дълбоко обезпокоена от случващото се в бежанския лагер Мория на гръцкия остров Лесбос и е помолила гръцкия комисар Маргаритис Схинас да замине за Гърция възможно най-бързо.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1554

В ранните часове днес в бежанския лагер Мория избухнаха няколко пожара. Изгорели са палатки и бараки, построени от мигрантите с подръчни материали. В лагера пребивават над 12 000 души, което е с четири път повече, отколкото е капацитетът му.

Пожари избухна в бежанския лагер "Мория" на гръцкия остров Лесбос

Преди седмица Мория беше поставен под карантина заради случаи на COVID-19. Гръцките власти съобщават, че мигранти са успели да избягат от лагера и от пожарите. Между тях вероятно има хора с COVID-19. Вчера здравните власти на острова съобщиха, че до момента има потвърдени 35 случая на заразени с коронавирус.

Все още не е ясно каква е причината за избухналите пожари в лагера. Местни медии съобщават, че пожарите може и да са умишлени, в знак на протест срещу мерките срещу COVID-19, отбелязва БНТ.

Последвайте канала на

Novini.bg
559 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.09.09 | 17:28

1
a zashto tezi manafui iubiici ne gi varnete po darjavite im a shte gi dokarate vav evropa za da ima koi da Shiba dokazaniat pederas maas.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини