Борис Джонсън: Връщайте се на работа или отивате на борсата

  • 08 септември 2020 10:39

  • 3371
  • 0
Борис Джонсън: Връщайте се на работа или отивате на борсата
© Getty (архив)

Или се връщате на работа или отивате на трудовата борса, това е казал британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, написа лондонското издание на в. Метро.

Министър-председателят на Обединеното кралство е произнесъл тези думи на 27 август, но за тях е станало известно едва днес. Хората трябва да разберат следното – работата по домовете не е най-добрият вариант, въпреки всичките си положителни страни. "Ако работодател вижда подчинените си веднъж на две седмици, това би имало сериозни последици и за шефовете, и за наетите", е казал още стопанинът на Даунинг стрийт 10.

Бащата на Борис Джонсън: Синът ми едва ли скоро ще се върне на работа

По-рано от лобистка бизнесгрупа са посочили, че заради рестриктивните мерки, въведени от правителството за ограничаване на разпространението на корона вирусната инфекция, оживени по-рано места са се превърнали в призрачни градове. "Това е много вредно за преприемачите", е заявила Каролин Феърбрейн.

Думите на премиера в Лондон са били посрещани с остра реакция на опозицията. Да се поставя ултиматум на хората да избират между здравето си и своето препитание е меко казано недопустимо, това е казала представителката на Лейбъристката партия Люси Пауел.

"Много хора не могат да работят от домовете си. Те нямат достатъчно пространство, тишина, за да изпълняват служебните си задължения от вкъщи", това от своя страна е казал представителят на профсъюза ТУС – Гари Брайън.

Цитираната медия допълни, че въпреки думите на премиера много компании, са останали голяма част от служителите си по техните домове.

Последвайте канала на

3371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини