Черна гора облекчи мерките за влизане в страната

  • 04 септември 2020 17:19

  • 493
  • 0
Черна гора облекчи мерките за влизане в страната
© Pixabay

Черногорските власти внесоха изменения в правилата за влизане в страната за гражданите на страни от „жълтия списък“, пише "Монитор".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Те ще имат право да посетят държавата, ако имат отрицателен серологичен тест, направен не по-късно от 72 часа преди пътуването от проверена лаборатория. Досега в Черна гора се влизаше с отрицателен PCR тест, припомня македонската телевизия „Сител“.

„В Черна гора, както и преди, без допълнителни условия могат да влизат граждани от страните в региона, които са в „зеления списък", докато граждани от държави от „жълтия списък" могат да влизат с положителен резултат от серологичен тест, направен от регистрирана лаборатория и не по-стар от 30 дни.

Гражданите на всички държави от „жълтия списък“ могат също да влязат в Черна гора с отрицателен резултат от серологичен тест на антитела от клас IgM или с отрицателен резултат от PCR тест, издаден от регистрирана лаборатория и не по-стар от 72 часа.

Условието е обаче лицето да не е пътувало до държава от „червения списък" в периода от 15 дни преди влизане в Черна гора, т.е. до една от страните, за които не е разрешено влизане в Черна гора“, гласи правителственото решение.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
493 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини