От утре Мадрид затяга противоепидемичните мерки

  • 04 септември 2020 13:47

  • 1009
  • 0
От утре Мадрид затяга противоепидемичните мерки
© Gettyimages (архив)

Съветникът по обществено здраве към Мадрид Енрике Ескудеро обяви пред медиите, че предстои да бъде направена актуализация на противоепидемичните мерки не само за територията на испанската столица, но и за целия район около Мадрид.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

От своя страна председателят на Общинския съвет Изабел Диас Аюсо съобщи, че част от ограниченията ще бъдат разширени, считано от утре. По думите на Аюсо е необходимо да започнат да се извършват до два милиона бързи теста, докато срещите на публични и частни места да бъдат сведени до десет души.

Здравната система в Мадрид вече е под натиска на втората вълна на епидемията от коронавирус

Затягането на контрола от страна на местните власти е продиктуван от факта, че от средата на юли Мадрид се превърна в епицентър на заразяване с COVID-19 в цяла Испания, като именно от този район има най-много новозаразени.

На фона на задълбочаващата се криза с коронавируса премиерът Педро Санчес проведе среща с областните ръководители на отделните автономни провинции в Испания, от които поиска да направят всичко възможно, за да може училищата в страната да останат максимално сигурно и безопасно място за учениците преди новата учебна година.

Публичен дом се оказа огнище на COVID-19

За вчерашния ден здравното министерство на Испания регистрира 8959 нови случая на COVID-19, от които 3607 са само от Мадрид. Починалите са 40 души, като тези от испанската столица са 23-ма.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1009 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини