Чехия съобщи за рекорден брой случаи на коронавирус, четирима министри са в изолация

  • 03 септември 2020 20:31

  • 1134
  • 0
Чехия съобщи за рекорден брой случаи на коронавирус, четирима министри са в изолация
© Getty Images

Медиците в Чехия регистрираха през изтеклото денонощие 650 нови случая на заразяване с коронавируса, рекорден брой от началото на епидемията в страната, съобщи здравното министерство, цитирано от БТА и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

С това инфектираните в страната с население от 10,7 милиона стават 25 773. Починалите от новия вирус досега са 425.

В пет дни след 26 август в Чехия са регистрирани повече нови случаи, отколкото през който и да е ден от началото на пандемията. През последните дни дневното нарастване на броя на заразените спрямо населението е няколко пъти по-голямо, отколкото в съседна Германия.

Правителството в Прага изтъква обаче, че е малък броя на заразени с Ковид-19, които са настанени в болниците и здравната система не е претоварена. Общо в чешки болници се лекуват 172 пациенти, от които 40 са в сериозно състояние.

Заради заразени спортисти бяха отменени някои състезания. Вирусът е засегнал и правителството. Външният министър Томаш Петържичек и министърът на труда и социалните грижи Яна Малачова заявиха в Туитър, че се самоизолират, след като хора, с които са се срещали, са дали позитивни тестове за коронавируса.

Здравният министър Адам Войтех от вчера също е в самоизолация, след като главната санитарна лекарка на Чехия Ярмила Ражова даде положителен тест за коронавируса. Тестът на министъра е негативен. Министърът на промишлеността Карел Хавличек също е в самоизолация.

Чешкото правителство беше сред първите, които през март затвориха голяма част от търговските обекти и магазините, за да спрат епидемията. Страната обаче побърза да намали ограниченията и заяви, че не планира никакви мерки на национално равнище, които биха задушили икономиката, отбелязва Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1134 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини