Френски лекари изразяват безпокойство заради началото на учебната година на фона на пандемията

  • 31 август 2020 06:42

  • 1441
  • 1
Френски лекари изразяват безпокойство заради началото на учебната година на фона на пандемията
© Pixabay

Френски лекари изразиха безпокойство, че учениците трябва да се върнат в училищата през тази седмица, докато същевременно продължава увеличаването на регистрираните случаи на заразяване с новия коронавирус, съобщи ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32996

"Правилата, планирани за началото на учебната година от 1 септември, не защитават нито персонала, нито учениците и техните семейства", заявяват лекарите в открито писмо, публикувано в неделния брой на ежедневника "Паризиен".

Медиците призовават за задължително носене на маска от всеки на възраст над шест години, като допълват, че установените мерки не са достатъчни да спрат настоящото нарастване на случаите.

Дванайсет милиона ученици трябва да се върнат в училище във вторник, някои от тях след много месеци у дома.

Испания регистрира 3829 нови случая на зараза с COVID-19, Франция - над 7000

В интервю за "Журнал дю Диманш" министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер защити настоящите мерки, които включват носене на маска от лицата на възраст над 11 години.

Друг спорен въпрос е колко ученици трябва да бъдат заразени, преди дадено училище да бъде затворено. Бланкер каза, че прагът ще бъде определен от местните здравни власти, като силно засегнати региони като Марсилия или Париж могат да въведат по-строги мерки.

От петък властите съобщават за "експоненциално" увеличаване на заразените със 7 хиляди случая в рамките на 24 часа, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1441 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важното е у нас да започне

2020.08.31 | 07:56

1
Пък после каквото става, да става! Нали ние сме по-напред от французите в медицината! Имаме повече болници, повече специалисти, повече персонал, повече оборудване и средства!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини