Четирима мигранти загинаха при пожар на платноходка край бреговете на Италия

  • 30 август 2020 18:57

  • 490
  • 5
Четирима мигранти загинаха при пожар на платноходка край бреговете на Италия
© gettyimages (архив)

Пожар избухна на мигрантска платноходка край бреговете на Южна Италия. Най-малко четирима души са загинали, а двама са в неизвестност, съобщиха италиански медии, предаде БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1676

Засега не е ясно дали четиримата са загинали вследствие на пожара, който, по всичко личи, е възникнал заради гориво на борда, или са се удавили в морето. В резултат на пожара, който причинил и експлозия, в небето се издига голям стълб черен пушек, който можеше да бъде видян от къпещите се на плажа край Кротоне - пристанищен град в област Калабрия, на "петата на Ботуша". Пострадали са няколко мигранти, както и двама полицаи, единият от които получил изгаряния, а другият е със счупен крак. С помощта на италианската брегова охрана мигрантите били изведени от платноходката, на борда на която е имало двайсетина човека.

Спасиха всички мигранти от кораба на Банкси

Много мигранти достигат Италия от Либия с непригодни за пътувания по море плавателни съдове. Тази година обаче повечето от мигрантите тръгват от Тунис и други точки и често пъти достигат Италия безпроблемно, отбелязва АП. По-рано днес пристигането на стотици мигранти влоши още повече ситуацията на малкия южен италиански остров Лампедуза и предизвика недоволство сред местните жители. Кметът на Лампедуза се зарече да свика обща стачка с искане италианското правителство да намали пренаселеността на местата за прием на мигранти. Пристигането на острова на 450 мигранти, натъпкани в разнебитена рибарска лодка, предизвика гневна демонстрация на местни жители снощи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
490 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.08.30 | 19:46

5
kolega az jiveia vav evropa I cestno ti kazvam tce tia vece e sasipana hermafrodita merkielm razrushi darjavata germania.

2020.08.30 | 19:44

4
a zashto samo 4 da biaha pone 400

2020.08.30 | 19:38

3
България продължава да спира циганите от Близкия изток и Африка, но дегенератите в Германия пренасочиха великото преселение през Средиземно море. Твърдо решени са да си самоунищожат държавите и накрая ще успеят.

2020.08.30 | 19:35

2
В Африка де факто и де юре няма нито една война. Неграмотните чернилки са бегълци от правосъдието. Прави ми впечатление, че трафикантите с катери не спряха да събират отрепки от Средиземно море колкото и да им казваха да спрат сякаш са безмилостни и непреклонни затова и Великобритания излезе от ЕС, не можа да изтърпи канцлерката да командва, че е абсолютно необходимо Великобритания да си внася неграмотни агресивни камерунци.

2020.08.30 | 19:17

1
Погледнете какви утайки идват в Европа!Това не са никакви емигранти пострадали от войни.Вън от Европа ,връщайте ги или не ги приемайте.Тези примати ще съсипят цивилизована Европа.

Добави коментар

Водещи новини