Деца от Плевен са удостоени с 15 награди на международен конкурс за рисунки в Португалия

  • 24 август 2020 07:12

  • 333
  • 0
Деца от Плевен са удостоени с 15 награди на международен конкурс за рисунки в Португалия
© facebook

Деца от Плевен - възпитаници на арт школа "Колорит", са удостоени с най-високи отличия - два златни и три сребърни медала, на международния конкурс за детска рисунка "Евора 2020" в Португалия, съобщи ръководителката на школата, художничката Майя Ананиева.

Тя уточни, че от същото издание на конкурса още 10 деца от плевенската школа са получили Почетни награди. Представянето на "Колорит" е изключително успешно, заяви Ананиева. Темата, по която са рисували хиляди участници от различни страни и континенти е била "Есенен пейзаж".

От българската школа Златни медали са спечелили Йоана Петрова /6г./ и Таня Косташка /9г./. Сребърни медалисти са Анастасия Илиева /6г./, Борис Кръстев /9г./ и Михаела Атанасова /9г./. С Почетна награда са удостоени седемгодишните Дивна Обретенова и Румен Косташки, осемгодишните Емануела Кунова, Виктория Моллова и Симона Кръстева, десетгодишните Даная Куновска, Даниел Ниймейер и Надежда Върбанова и Радостин Кралев /13г./.

Творбите на плевенските деца-победители са изпълнени в различни живописни техники и носят неповторимо усещане за красотата и багрите на есента, коментира Ананиева. Международната изложба ще бъде открита през октомври в няколко галерии в града музей Евора.

Последвайте канала на

Novini.bg
333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини