Папа Франциск: Да изградим по-справедливо и по-зелено общество след края на пандемията

  • 19 август 2020 13:52

  • 317
  • 2
Папа Франциск: Да изградим по-справедливо и по-зелено общество след края на пандемията
© getty images

Пандемията от коронавируса трябва да послужи като възможност за изграждането на по-справедливо и по-зелено общество, заяви днес Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, предаде ДПА.

"Всички сме обезпокоени от социалните последици на пандемията, всички ние. Мнозина искат да се завърнат към нормалното и да възобновят икономическите си дейности", каза Франциск по време на традиционната си седмична аудиенция.

"Разбира се, но това нормално не трябва да включва социални несправедливости и увреждане на околната среда. Днес имаме възможност да изградим нещо различно", изтъкна папата.

Благотворителността не е достатъчна, за да се помогне на бедните и призова за създаването на по-справедлив икономически модел, който да премахне причините за неравенството, подчерта той. Франциск изтъкна, че достъп до евентуална ваксина срещу Ковид-19 трябва да бъде гарантиран за всички хора.

Папата прие оставката на скандален полски архиепископ

"Ще бъде тъжно, ако богатите получат приоритетен достъп до ваксината за Ковид-19. Ще бъде тъжно, ако ваксината стане собственост на една или друга държава, ако не е универсална и за всички", каза Франциск.

Последвайте канала на

Novini.bg
317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
зелено

2020.08.19 | 13:58

1
заленото е цвета на исляма бе педофил
Българин

2020.08.19 | 17:23

2
Много си тъп - да не живееш в палатка на Орлов мост?

Добави коментар

Водещи новини