Ангела Меркел с призив към съгражданите си

  • 19 август 2020 06:54

  • 6782
  • 1
Ангела Меркел с призив към съгражданите си
© getty images

Канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се призова съгражданите си да спазват правилата срещу разпространението на коронавируса, за да може да бъде възстановен нормалният обществен живот, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

"Приоритетите за нас са първо икономическият живот да продължи, колкото е възможно, и да запазим работните места и затова имаме програми за стимулиране и второ, да стане възможно отварянето на училищата и старческите домове", каза Меркел, която е на обиколка из провинция Северен Рейн-Вестфалия. По думите й увеличаването на случаите с коронавирус в Германия се последица от по-голямата мобилност и повечето лични контакти, поради което сега не е време за допълнително облекчаване на ограничителните мерки.

Меркел заяви, че не желае да бъде въвличана в дебатите за избирането на нейния приемник на поста лидер на консервативния блок ХДС/ХСС и кандидат за следващ канцлер.

Ангела Меркел: Хуманитарната ситуация по света се влошава

На съвместна пресконференция с премиера на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет, който е сред водещите претенденти за поста, тя само каза, че като премиер на тази провинция Лашет е "високо квалифициран".

Основен конкурент на Лашет е премиерът на Бавария Маркус Зьодер. Подобно нежелание да участва във вътрешнокоалиционните дебати Меркел изрази и миналия месец, когато участва в заседание на баварския кабинет, припомни Ройтерс.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
6782 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
възмутените

2020.08.21 | 18:44

1
Крантата Меркел разединява ЕС.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини