Носенето на маски в градския транспорт в Дания става задължително

  • 15 август 2020 21:52

  • 838
  • 0
Носенето на маски в градския транспорт в Дания става задължително
© pixabay

Носенето на маски в целия обществен транспорт в Дания ще бъде задължително от 22 август, след като броят на новите случаи на коронавирус в страната силно се увеличи. Това съобщи на пресконференция датската министър-председателка Мете Фредериксен, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

"Правим това, тъй като темповете (на разпространение) на инфекцията се засилват, а в същото време се повишава и обществената активност", каза Фредериксен, имайки предвид отварянето на Дания.

Жертвите на COVID-19 по света вече са над 760 хиляди

Страната е регистрирала 621 смъртни случая и близо 15 400 заразени.

По думите на премиерката правителството не изключва варианта да разшири обхвата на решението, прилагайки го и в други области като например супермаркетите. Министърът на транспорта Бени Енгелбрехт уточни, че мярката ще важи за всички пътници на възраст над 12 години, както и за шофьорите и други служители на градския транспорт.

Правилото включва автобусите, частните автобуси за дълги разстояния, влаковете, трамваите, метрото, фериботите и такситата, като обхваща и спирките.

Снощи датското правителство обяви, че вече няма да се налага туристите да доказват, че планират да останат поне за шест нощувки, за да влязат в страната. Изискването бе въведено през юни, когато Дания започна да отваря границите си. Вчерашното споразумение по така наречения Етап 4 е постигнато след двудневни разговори. Социалдемократическото правителство и парламентът се споразумяха да удължат до 1 ноември правилото, ограничаващо до 100 броя на хората при събирания на обществени места. Дискотеките и нощните клубове ще останат затворени до ноември. Баровете и ресторантите обаче ще могат да работят до 2 ч. сутринта, вместо до полунощ.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини