1012 новозаразени и трима са починали от COVID-19 във Великобритания

  • 15 август 2020 19:25

  • 1285
  • 0
1012 новозаразени и трима са починали от COVID-19 във Великобритания
© Getty Images

Великобритания регистрира 1012 нови положителни теста за коронавирус и трима починали от COVID-19 през последното денонощие, с което общият брой на заразените достигна 317 379, съобщи днес правителството, цитирано от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Агенцията отбелязва, че за пети пореден ден броят на новозаразените за денонощие в страната надхвърля хиляда.

Париж и Марсилия бяха обявени за зони с повишен риск от коронавирус

Междувременно хиляди британски туристи побързаха да се върнат в страната си от Франция, натъпкани в самолети, влакове и фериботи, за да изпреварят крайния срок, след който трябва да се подложат на задължителна 14-дневна карантина.

Вчера много британски туристи решиха да прекъснат почивката си във Франция, за да спазят крайния срок 4 ч. сутринта днес, който беше обявен едва в четвъртък вечерта. От тази сутрин всички пристигащи от Франция трябва да спазят 14-дневна домашна карантина.

Говорител на компанията, която превозва френски коли с влак под Ламанша съобщи, че 12 000 души са се опитали да направят резервации за един час след обявяването на новата мярка. Обикновено този брой е не повече от неколкостотин. Някои авиокомпании значително увеличиха цените си вчера. Бритиш еъруейз например продаваше билети за снощния полет Париж-Лондон за по 452 лири.

Същият билет днес струва 66 лири. Фериботните компании увеличиха линиите си, но местата за тях също се разпродадоха бързо. Решението на британското правителство беше продиктувано от 66-процентното покачване на броя на заразените от новия коронавирус във Франция през последната седмица. Вчера френските здравни власти съобщиха за 2846 новозаразени за последния ден, с което общият им брой за една седмица надхвърли 12 900.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини