Премиерът на Франция отдаде почит към убитите в Нигер хуманитарни работници

  • 14 август 2020 21:14

  • 769
  • 0
Премиерът на Франция отдаде почит към убитите в Нигер хуманитарни работници
© Facebook

Премиерът на Франция Жан Кастекс отдаде днес почит към паметта на шестимата хуманитарни работници, убити в Нигер от въоръжени лица на мотоциклети. Той сравни нападението с терористичните нападения в Париж през 2015 г., съобщи БТА.

Шестимата са работели за международната благотворителна организация ACTED и са били придружавани от нигерски водач и шофьор, които също са били убити при атаката от засада в неделя.

Франция няма да остави безнаказано убийството на френски хуманитарни работници в Нигер

"Това много прилича на същата омраза, същото малодушие, същата безчовечност, действали в Нигер и в "Батаклан", каза Кастекс пред репатрираните шест ковчега на парижкото летище "Орли".

"Още не можем да назовем организацията зад това отвратително престъпление" в Нигер, каза той и добави, че по всички личи, че това е терористичен акт. Засега никой не е поел отговорност за нападението в Нигер, станало в резерват за жирафи, популярна туристическа дестинация за чужденци и смята за безопасна зона от местните власти.

В някои части на Нигер оперира групировката "Боко Харам", която е свързана с "Ислямска държава". "Батаклан" е музикален клуб, където бяха убити 90 човека в една от координираните атаки на радикални ислямисти в Париж през 2015 г.

Мая Йорданова
769 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини