Гърция затяга мерките срещу коронавируса в курортите

Гърция затегна мерките срещу разпространението на новия коронавирус в няколко туристически дестинации и градове, след като броят на новите случаи отново започна да нараства, съобщава БТА, като се позова на гръцките власти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12367

В повечето региони на страната, включително в Атина, Солун и на няколко острова, от днес таверните, баровете и клубовете ще трябва да затварят най-късно в полунощ, съобщи говорителят на правителството.

Гърция регистрира скок в инфекциите с COVID-19

Събирането на повече от 50 души на едно място се забранява в цялата страна. Новите правила ще бъдат в сила до 24 август, допълни говорителят. Гръцките власти са констатирали, че туристите често купонясват през нощта без да носят предпазни маски или да спазват подходяща социална дистанция. Много туристи, особено млади хора, заразяват роднините и приятелите си, когато се завърнат в градските центрове след ваканцията

Премиерът Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. призова младите хора да носят маски, като им напомни, че те не са неуязвими за новия коронавирус и могат да заразят своите близки без да искат.

"Никакви мерки не могат да заместят личната отговорност, особено тази на младите хора, да защитят своите родители и баби и дядовци", каза заместник-министърът за гражданската защита Никос Хардалиас. В сряда Гърция съобщи за нови 262-ма заразени, което бе най-високият прираст за денонощие от началото на пандемията. В четвъртък новите случаи бяха 204. Скокът в инфекциите накара властите да въведат постепенно нови ограничения в разгара на сезона.

Носенето на предпазни маски стана задължително в бежанските лагери и военните бази. Посетителите от Швеция, Белгия, Испания, Нидерландия и Чешката република ще трябва да представят отрицателни тестове за коронавирус преди да влязат в страната, посочва агенцията.

Гърция затегна мерките срещу разпространението на новия коронавирус в няколко туристически дестинации и градове, след като броят на новите случаи отново започна да нараства, предаде ДПА, като се позова на гръцките власти. В повечето региони на страната, включително в Атина, Солун и на няколко острова, от днес таверните, баровете и клубовете ще трябва да затварят най-късно в полунощ, съобщи говорителят на правителството.

Събирането на повече от 50 души на едно място се забранява в цялата страна. Новите правила ще бъдат в сила до 24 август, допълни говорителят. Гръцките власти са констатирали, че туристите често купонясват през нощта без да носят предпазни маски или да спазват подходяща социална дистанция. Много туристи, особено млади хора, заразяват роднините и приятелите си, когато се завърнат в градските центрове след ваканцията.

Премиерът Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. призова младите хора да носят маски, като им напомни, че те не са неуязвими за новия коронавирус и могат да заразят своите близки без да искат.

"Никакви мерки не могат да заместят личната отговорност, особено тази на младите хора, да защитят своите родители и баби и дядовци", каза заместник-министърът за гражданската защита Никос Хардалиас.

В сряда Гърция съобщи за нови 262-ма заразени, което бе най-високият прираст за денонощие от началото на пандемията, посочва Ройтерс. В четвъртък новите случаи бяха 204. Скокът в инфекциите накара властите да въведат постепенно нови ограничения в разгара на сезона. Носенето на предпазни маски стана задължително в бежанските лагери и военните бази. Посетителите от Швеция, Белгия, Испания, Нидерландия и Чешката република ще трябва да представят отрицателни тестове за коронавирус преди да влязат в страната, посочва агенцията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12367

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет