Париж и Марсилия бяха обявени за зони с повишен риск от коронавирус

Френското правителство обяви днес Париж и Марсилия, както и околностите им, за зони с повишен риск от Ковид-19, което дава на местните власти правомощия да налагат локални ограничителни мерки за спиране на разпространението на заразата, предаде Ройтерс. Тази мярка, обявена с указ, последва резкия ръст на заразени с коронавирус във Франция през последните две седмици.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12713

Франция регистрира вчера повече от 2500 нови случая на коронавирус за втори пореден ден. Такива равнища бяха отчетени последно в средата на април, когато страната се намираше под една от най-строгите карантини в Европа.

Решението на правителството дава на местните власти в Париж и югоизточния департамент Буш дю Рон правомощия да ограничават придвижването на хора и автомобили, достъпа до обществения транспорт и въздушните превози, достъпа до обществени сгради, както да затварят ресторанти, барове и други обекти.

Маските ще станат задължителни от понеделник сутрин в парижката префектура

Париж и Марсилия вече направиха през последните дни носенето на предпазни маски задължително на оживени обществени места.

Снощи Великобритания съобщи, че ще наложи 14-дневна карантина на всички пристигащи от Франция от утре заради ръста на новозаразените.

Нидерландия и четири други страни бяха добавени също към карантинния списък на Великобритания, където вече са Испания и Белгия.

Обявяването на Париж и Марсилия за зони с повишен риск може да има силно влияние върху туризма, тъй като може да принуди други страни да наложат карантина на своите граждани, завръщащи се от тези дестинации.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12713

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет