Бавария е закъсняла да информира 1000 души, че са заразени с коронавируса

Премиерът на германската провинция Бавария Маркус Зьодер призна, че е станал голяма пропуск във връзка с резултатите от изследванията на десетки хиляди души за новия коронавирус, предава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12573

Стана ясно, че десетки хиляди от изследваните не са получили резултатите от тестовете си, направени след завръщането им от чужбина. Това касае 44 000 души, тествани на пунктове на баварски магистрали на германската граница. Около 1000 от тези хора са с положителен тест за коронавируса.

Вече са идентифицирани 908 от заразените и те ще бъдат информирани в скоро време. До забавянето на информирането се е стигнало, тъй като хората, подложени на тестовете, не са попълнили правилно или четливо съответните формуляри. Много често във формулярите имало само телефон и така не станало ясно къде живеят хората и къде са били на ваканция.

Бавария предлага безплатни тестове на връщащите се от ваканция, независимо дали живеят в провинцията или в други части на Германия.

Заради закъсняването на информирането на хората за резултатите от тестовете местната здравна министърка Мелани Хумл на два пъти е предложила на премиера да подаде оставка.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12573

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.08.14 | 09:09
    Не са попълнени правилно , защото хората така са решили . Хайде вече да спрете да следите кой , къде ходи ...
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет