6% от хората в Англия са придобили антитела срещу COVID-19

Над 3,4 милиона души в Англия са развили антитела срещу новия коронавирус, което представлява шест на сто от населението, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12368

Това е по-голям процент, отколкото се считаше преди време.

Над 1000 случая на COVID-19 за втори пореден ден във Великобритания

Според проучване, публикувано в четвъртък, в края на юни около 13 процента от лондончани са имали в организма си такива антитела, което е два пъти над средната норма за страната. Хората с най-малко антитела са били жителите на Югозападна Англия със средно 3 процента.

Въпреки че съществуват редица неизвестни, свързани с новия коронавирус, получените данни ще са от голяма полза зар решенията, които ще бъдат взимани относно мерките за контрол на пандемията. Това заяви Греъм Кук, професор по Инфекциозни болести в лондонския "Импириъл колидж".

В Англия около 100 хиляди души взеха участие в първото национално изследване на антитела с използването на домашни комплекти за самотестване.

Участниците взимаха капка кръв от пръста си, прочитаха резултатите и ги изпращаха онайн. Проучването установи, че хората от етническите малцинства са били от два до три пъти с по-голяма вероятност да са заразени, в сравнение със съгражданите си с бял цвят на кожа. Най-вероятните носители на вируса се оказали здравните работници.

Над 16 процента от работниците в домовете за социални грижи, контактуващи с пациенти, са били носители на антитела, установи изследването. Младежите в групата на 18-24-годишните са били с два пъти повече антитела /8 на сто/ в сравнение с хората от по-възрастната група на 65-74-годишните /3 на сто/. Изследването е било направено в периода от 20 юни до 13 юли от екип на лондонския "Импириъл колидж".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12368

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.08.13 | 20:28
    Дрън дрън че плас и как са разбрали като неса направили 3.4 милиона тестове за корона вирус само Лондон е 10 милиона и нагоре дане говорим за останалата част от Англия . Всеки си дрънка глупости и очита разни неверни статистики. Англичаните са от наи големите измамници на света за политици говоря
    1. 2020.08.13 | 22:39
      Аман от тъпи разбирачи
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет